Bästa ställena för att surfa

Kriterierna är inte bara att det ska vara bra vågor, det måste också vara lättillgängligt och bjuda på mer än vågor. Ska det vara värt en resa måste det finnas saker att göra runt omkring när det blir för dåligt väder eller efter en hel morgons surfande.

Bells Beach

Vid Australiens kust ligger Bells Beach, en plats som lämpar sig utmärkt för surfning. Det är den äldsta surfingplatsen i världen. En av anledningarna varför man ska åka är hur lätt det är att ta reda på väder och kraft på vågorna, redan innan man bokat resan. Det finns en sajt som ger surfrapporter under hela dagarna. Du får veta hur stark vinden är, hur strömmen ser ut i havet, hur höga vågorna är och så vidare. De har till och med en webbkamera som går dygnet runt där man kan få se surfning och vågorna live.

Inte nog med det så finns det gott om saker att göra efter dagens surfning. Stället drar mycket folk, då och då sker det riktigt stora happenings. Till och med företag som PokerStars har varit där och hållit i events såsom Aussie Millions, en pokertävling som numera ingår i populära Asian Pacific Poker Tour. Vem skulle inte vilja spela poker i en sådan härlig omgivning?

Förutom detta finns det möjlighet att köpa hem lokalproducerat vin från vingårdarna runt omkring, eller så kan man gå på vandringar och få se flera olika miljöer under en och samma dag. Och självklart är man aldrig långt i från en bra restaurang och dansställe!

Nusa Lembongan

Den här vackra ön ligger i Indonesien och är ett drömställe för surfare. Både nybörjare och mer erfarna surfare kan hitta sin perfekta vågor här. De som precis har lärt sig konsten att surfa kan hålla sig nära kusten där vågorna är mindre, medan de modigare veteranerna kan paddla längre ut för en större utmaning.

Det är en intressant plats att bo på. Man får inte bara njuta av den asiatiska solen, värmen och färska drinkarna, utan får också chansen att se ett område som klättrar upp i den ekonomiska stegen. Tack vare turism och en växande ekonomi, ser man människor åka motorcykel och kan bevittna stora renoveringar på deras tempel. Det är en välkommen syn att se!

Little Andaman

När man ändå är i Asien kan man stanna till vid Jackson Creek, eller Little Andaman, i Indien. Här hittar man stora vågor och en miljö som lämpar sig för alla nivåer av surfare. Inte nog för att vågorna är toppen, de har också ett välgörenhetsprogram där de tar emot gamla surfbrädor för att lära barn att surfa! Volontärprogrammet Butterflies hjälper också barnen att få utbildning, rätt att leka och sjukvård.

Andaman är dock en plats där man måste vara lite uppmärksam. Man ska alltid hålla utkik efter krokodiler som det finns flera sorter av i Indien. Det finns också risk för väldigt höga vågor, så man ska hålla ett öga på surfrapporten som man kan hitta online och på plats.

Jailbreaks Beach

En fantastisk strand i Maldiverna för dig som är redo att sluta kalla dig själv för nybörjare, och för dem som vill ha en riktig utmaning. Jailbreaks passar medel till erfarna surfare. Det är perfekt surfning oavsett som vinden kommer från syd eller norr. Det krävs dock båt för att ta sig till platsen, men väl där kan man finna över hundra meters långa surfsträckor!

Och eftersom Maldiverna är ett turistmål i mångt och mycket, kan man hitta fantastiska paketresor med all inclusive där allting är medräknat i priset. Ving brukar alltid ha resor till Maldiverna som är redo att bokas året om. Se till att undvika botten i den mån du kan. På Maldiverna är botten nämligen mestadels korallrev och surfar man på grunt vatten kan man göra sig illa om man slår i vattnet hårt och snabbt.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.