Att börja med kitesurfing

Kitesurfing är en form av segling där man surfar på en bräda och använder en kite eller drake för att fånga upp vind och på så sätt accelerera och navigera. Man skulle kunna beskriva sporten som en blandning mellan drakflygning och surfing. I texten nedan kan du hitta några bra tips som kan hjälpa dig som funderar på att börja med kitesurfing.

kitesurfing_334668194

Man behöver inte några riktiga förkunskaper för att kunna kitesurfa utan det är bara att börja. Man lär sig ofta tekniken ganska snabbt men sedan så hjälper det ju så klart om man har erfarenhet inom segling eller surfing sedan tidigare.

Den utrustning man behöver för att börja med kitesurfing är en drake, en bräda, en sele samt en våtdräkt. Många nybörjare blir ofta förskräckta över de höga priserna på utrustningen men det går lika bra att använda billigare begagnade alternativ. Det gäller också att välja en drake som passar dig. En större drake drar mer medans en mindre drake drar mindre. En sak som man kan tänka på är att anpassa storleken på din drake efter din kroppsvikt.

Då kitesurfing är en väldigt rolig och engagerande sport så har den precis som många andra uppenbara nackdelar. En av de största nackdelarna med kitesurfing är att man inte kan bestämma när man vill kitesurfa utan det beror helt på hur det blåser och hur stark vinden är.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.