Hitta de bästa vågorna

För dem som nyss har börjat surfa eller vindsurfa, gäller det att lista ut var man ska åka för att hitta bra vågor att surfa på. 

surfa_380548198

Googla

Att googla runt kan vara en bra idé, men man kan behöva läsa igenom mycket text och mycket reklam för att hitta några genuina recensioner och diskussioner om olika stränder och platser.

Fråga andra surfare

Hitta ett chattrum eller ett forum för surfare och be dem dela med sig av sina bästa historier och platser. Många kommer gladligen dela med sig av sina åsikter och upplevelser. För att göra förfrågan lite mer specifik kan man gärna inkludera vart man bor, hur långt man kan resa för att nå schyssta vågor och vilken nivå man ligger på. En del stränder är bara för avancerade surfare.

Fråga i butik

Ett annat alternativ är att gå till en butik som säljer surfbrädor och tillbehör. Fråga om någon som jobbar där brukar surfa mycket. Om man har tur är de genuint intresserade av att surfa och inte bara att sälja prylar. Har man ännu mer tur kanske någon i butiken kan rekommendera en strand eller plats i närheten där man kan surfa.

Böcker

Sista utvägen är att gå till biblioteket och låna surfböcker och turistböcker. I dem kan man hitta flera berättelser och rekommendationer på platser man bara måste besöka.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.