Mer sport

I Skåne finns några av Sveriges bästa fotbollslag och just nu ser det ljust ut för de skånska fotbollsgrabbarna!

Det är inte bara surfingen som är en stor sport i Skåne. Här finns också många framstående lag i andra sporter som handboll, fotboll, basket, landhockey och ishockey. Det är kanske i fotboll landskapet nått de största framgångarna. Nu har ju också fotbollssäsongen med alla Allsvenska matcher dragit igång. Hur har det då gått för Skånes fotbollslag hittills?

Helsingborgs IF har lyckats mycket bra i de inledande matcherna och för närvarande ligger det anrika fotbollslaget etta i serien. Det är inte mer än en tredjedel av matcherna spelade så mycket kan hända än, men vilken bra start! Malmö FF ligger också bra till på sin fjärdeplats så Skåne är i topp med två lag i Allsvenskan just nu.

Båda lagen har några riktiga virtuoser på fotbollsplanen:

David Accam spelar för Helsingborgs IF och han är en mycket stor stjärna i detta lag. David kommer ursprungligen från Ghana och startade faktiskt sin karriär i lilla Östersund i Jämtland. Han lyckades mycket bra i Östersunds FK och snart upptäcktes han också av de stora lagen i Allsvenskan och värvades inför säsongen till Helsingborg. När nu Allsvenskan startade 2013 blev starten i Helsingborgs IF mycket lyckosam för David. Han lyckades smälla in hela 3 mål i inledningsmatchen mot Djurgården. Det var också 3 – 0 som blev segerresultatet.  Det skall bli intressant att följa David Accams karriär i framtiden. Han fyller i höst 23 år och har framtiden för sig.

Emil Forsberg är ett intressant nyförvärv i Malmö FF i år. Han kommer närmast från Sundsvall där han gjorde mycket bra ifrån sig förra säsongen. Emil är son till den legendariske spelaren Leif Forsberg som alla känner till från hans många lyckosamma matcher i GIF Sundsvalls dräkt. Men kanske är den stora stjärnan i Malmö FF den storspelande Tokelo Rantie. Han är född i Sydafrika och spelar nu sin andra säsong i Malmö. Tokelo har samma ålder som David Accam och kommer alltså även han att bli 23 år i höst.

 

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.