Surfa på vintern

Som du vet är surfing en sommarsport och när hösten börjar närma sig så upplever de flesta surfare en uppgivenhet. Dessutom uppstår en längtan till nästa sommar. Vinterperioden känns mörk, lång och oändlig. Vad ska man då göra på vintern när surfperioden har passerat?

Träna för surfing

Hösten och vintern är en bra period för att förbereda sig för nästkommande surfperiod. Även om du inte kan rida på vågor under denna kalla årstid så kan du förbereda dig på annat sätt. Förutom konditions- och styrketräning är yoga och pilates uppskattade träningsformer av surfare. Rätt träning under vintern kan även hjälpa till att förebygga skador under surfperioden. Surfare är oftast aktiva även på vintern då det blir lättare att komma igång när värmen börjar komma.

Klä dig rätt

Träningskläder som du gillar leder till att du får en högre motivation för träning. Ta en titt på nätet för sköna träningskläder. Surfstilen är speciell som vi förknippar med en avslappnad stil med sköna kläder och som surfare vill vi behålla stilen även under den kallare årstiden. Behöver du ytterligare motivation så klicka här för en fin surftagning och läs mer på Svenska Surfförbundet. Det är inte svårt att sysselsätta sig i väntan på värmen och vågorna.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.