Börja surfa

Surfing är en extremt rolig och spännande sport som har växt enormt under de senaste åren. När man surfar så använder man sig av en bräda som glider ovan på vatten ytan. Tanken är att man ska lyckas simma upp med brädan på en våg och sedan rida den vågen ner till stranden. Om du är intresserad av att börja surfa så kan du hitta några bra tips i texten nedan.

surfing_371065481

Surfingen kommer ursprungligen från Hawaii men har på senare år spridits över hela världen tack vare populär kultur. En av de svåraste sakerna med surfing förutom att hålla balansen ovan på en våg är att välja rätt bräda. Det finns många olika brädor alla med olika egenskaper och tekniker. Om man är en nybörjare och inte har surfat så mycket tidigare så kan det vara en bra idé att använda så kallade nybörjarbrädor som är gjorda av mjukare plast och som oftast är mycket billigare än vanliga brädor. Dessa nybörjarbrädor förhindrar ofta att nybörjare skadar sig på sina brädor när de faller.

Andra saker som man kan tänka på när man ska börja surfa är att börja sakta. Man ska inte ge sig rätt ut i de stora vågorna om man aldrig har surfat förut utan då kanske det är bättre att testa brädan på lite grundare vatten och bli van med hur den fungerar. Det är också värt att tänka på att bara för att man ramlar ska man inte ge upp. Det är bara att klättra upp på brädan och försöka igen.

 

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.