Ta hand om din hud

Att ta hand om din hud är viktigt för mer än bara ditt utseende. Som det största organet du har är din hud avgörande för din allmänna hälsa. Är du dessutom utomhus mycket och exempelvis surfar så är det än viktigare med hudvård.

Om du tar hand om den kan det hjälpa till att ta hand om dig. Det är därför det är så viktigt att ha en genomtänkt hudvårdsrutin. Det är absolut värt tid och energi att ta hand om din hud dagligen. Vill du veta mer? Läs mer här

Tvätta ditt ansikte

Att tvätta ansiktet tar bort smuts, oljor och bakterier som ackumuleras och får dina porer att se större ut. Du bör tvätta ansiktet när du vaknar för att ta bort smuts och oljor, och igen före sängen för att ta bort smuts från dagen. Du bör också tvätta ansiktet efter att du svettats eller tränat. Du bör använda mjuka, naturliga produkter.

Använd solskydd

Solen orsakar majoriteten av åldrandet för huden. För mycket sol kan orsaka allvarliga hudskador och kan bidra till uttorkning. Solskyddsmedel ger väsentligt skydd mot solens skadliga strålar och bör bäras när du är i solen under långa perioder. Väljer du att ta hand om din hud dagligen kommer du få en hälsosam glöd. Kom ihåg att välja produkter som din hud behöver. Se till att du läser ingredienserna eller konsultera en hudläkare.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.