Cykelsemester i Skåne

Du som tycker om att cykla bör inte missa ett besök i Skåne. Vårt sydligaste landskap har vacker natur och gott om vägar med lite eller ingen biltrafik alls. Gör klar din gamla cykel eller köp någon ny och trampa sedan iväg. Den här resan kommer att bli en upplevelse.

Du som söker en lugn semester med familjen kan cykla kors och tvärs bland Skånes landsvägar, åkrar, ängar, skogar och kullar. Men det finns också mycket för dig som vill ha en mer äventyrlig resa. Då rekommenderas Kattegattleden varmt. Den sträcker sig från Helsingborg till Göteborg och erbjuder många naturupplevelser längs vägen.

Att cykla i Malmö

Skånes största stad är ett trevligt resmål för cyklister. Som omväxling till den vackra landsbygden kan du trampa dig fram längs gatorna och se en välskött stad som välkomnar cyklande turister. Du som inte har med dig din egen cykel kan lätt hyra en.

Mellan Simrishamn och Växjö sträcker sig Sydostlinjen. Den långa sträckan gör att du får se mer än bara Skåne. På vägen passerar du det berömda Kiviks musteri. Detta är en sevärdhet som är väl värd ett besök. Särskilt om cykelturen har gjort dig svettig. Här kan du släcka törsten innan du fortsätter.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.