Surftävlingar att lägga på minnet

Surfning är en älskad sport och hobby över hela världen. Det betyder att det finns en hel del event om just surfning och livsstilen som hör till. Dessa är de bästa eventen som man borde lägga in i sin kalender. 

surfing_374392756

World Surf League

Detta event kallas också för 2016 Samsung Galaxy Championship Tour och är ett fullspäckat event med tävlingar, lekar, och roliga saker för alla åldrar. För att se på SGCT måste man ta sig ned till Jeffreys Bay i Sydafrika, där mästerskapet kommer att hålla till.

Quicksilver

Detta företag och sajt erbjuder mycket information om deras event och tävlingar. Exempelvis kan man läsa mer om Pro Gold Coast och Casablanca Pro. Det är ett perfekt tillfälle för dem som vill visa vad de går för, samt nätverka med andra surfare.

Titans of Maverick

Det största och populäraste eventet för dem som gillar ”big wave surfing”. Vid San Franciscos kust nära Pillar Point Harbor tornar massiva vågor och slår mot vattnet så hårt att det kan registreras på richterskalan. 24 stycken proffs samlas här för att visa vad de går för och tävla mot varandra. Detta är farlig surfning med gigantiska vågor och stor risk för skador och drunkning. Det är mer en sport man tittar på än deltar i själv.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.