Surfning och skador

surfing surfa_154313786

Att surfa är inte den säkraste sporten. Det finns flera risker med att ge sig ut på vattnet och det gäller att veta hur du tar hand om kroppen efter en hård dag på brädan. 

Stukningar och brutna ben

Det är inte så vanligt eftersom vattnet dämpar de flesta fall och kollisioner. Om du surfar på platser där det finns mycket bråte på havsbottnen eller har otur och får brädan över dig, kan du råka ut för en stukning eller ett brutet ben. Brutna ben måste du så klart få gipsade och röntgade, men stukningar kan du ta hand om hemma. Stukning innebär en inflammation runt leden och kan lindras med receptfria läkemedel, lägga foten i högläge och kyla.

Ömmande muskler

Surfning är hårt arbete där du får träna hela kroppen. Du kommer att vakna med träningsvärk flera gånger innan du har blivit van med belastningen och rörelserna. Men ömmande muskler beror inte bara på grund av träningsvärk. Du kan ha gjort en rörelse för mycket eller helt enkelt gjort en rörelse fel så du har fått en felbelastning. Även nerver kan komma i kläm. Du behöver du hjälp av proffsen. Vänd dig till Naprapatlandslaget som finns i Göteborg och flera andra städer. Hos dem kan ni utvärdera dina problem och få effektiv hjälp.

Träna för att surfa

Du borde träna utanför din surfing för att bygga upp en stark kropp som klarar av din nya favorithobby. Surfing kräver styrka i armar, knän, rygg och mage. Varje gång du hoppar upp på brädan belastar du knäna. Ryggen och magen behöver vara starka för att du ska orka hålla balansen och armarna är dina fenor i vattnet, det är med dem du tar dig fram till vågen. Paddling är ett populärt alternativ bland surfare men vanlig, hederlig styrketräning fungerar också bra!

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.