Paddelsurfing

Paddelsurfing är en alternativ version av vanlig surfing där man står på brädan och använder en paddel för att styra och navigera, därav namnet. Paddelsurfing är en relativt ny form av surfing och har vuxit mer och mer i popularitet de senaste åren. Om du är intresserad av att veta mer om paddelsurfing så har du hittat rätt.

paddelsurfing_77005693

En av de saker som gjort paddelsurfing så populärt är att det är en enklare variant av andra former av surfing och man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att surfa vilket gör att det tilltalar en större målgrupp än andra surf relaterade sporter.

Förutom att vara riktigt roligt så är även paddelsurfing ett bra sätt att träna på. Vatten är ett väldigt instabilt underlag vilket gör att man måste hålla balansen hela tiden och på sätt spänner och tränar de olika musklerna i kroppen. Sedan får man också träna armarna ordentligt då man använder paddeln för att bygga upp fart och styra brädan. Surfbrädorna är gjorda för att lätt kunna färdas på vatten och man kan enkelt paddla en sträcka på 3-5 kilometer under en timme.

En annan fördel med paddelsurfing är att man inte behöver vänta på några speciella väderförhållanden som med andra surfsporter utan det enda man behöver är  en stor yta vatten.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.