Att lära sig vindsurfing

Vindsurfing är en sport som kombinerar de populära sporterna segling och surfing till en och samma. Det finns flera olika sorters tävlingar inom vindsurfing. De vanligaste tävlingsgrenarna är slalom, speed, wave, formula och freestyle. Om du är intresserad av att börja vindsurfa så kan du hitta några hjälpsamma tips i texten nedan.

vindsurfa_105743243

Om man är en nybörjare och inte har hållit på med vindsurfing förut så rekommenderas det att man börjar med en större bräda då dessa är bra för nybörjare.

För att bli riktigt bra på vindsurfing är det en stor fördel om man har lärt sig grunderna inom både segling och surfing sen tidigare då seglet på brädan ungefär fungerar som seglet på en segelbåt. Sedan skadar det ju inte man är van att stå på en surfbräda samt veta hur man ska balansera vikten för att kunna styra brädan.

Då det är lätt för en vindsurfbräda att förlora kontrollen så händer det ofta att man ramlar av den, men du ska inte ge upp enbart för att du faller av hela tiden. Träning ger färdighet som man brukar säga och varje gång du faller av så är du ett steg närmare till att bemästra brädan och det är därför viktigt att alltid klättra upp på brädan och försöka igen.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.