Aktiviteter när säsongen är över

När säsongen är över för surfing och du vaxat brädan sista gången innan det är dags för den långa förrådssäsongen så är det dags att blicka mot vinteraktiviteterna. Men inte alltför snabbt.

Surfing

Nyttja hösten!

När säsongen är över, det beror dock alldeles på var du bor och hur känslig du är för kyla. Ett råd vi kan ge är att inte ge upp för tidigt. Om du tänker att augusti är sista månaden för surfing, då tänker du fel då september faktiskt är den bästa månaden att surfa i Skåne. Kusten norr om Lund anses dessutom vara den bästa sträckan i hela Europa för kitesurfing eftersom det nästan alltid blåser där.

Det du ska tänka på är förstås att införskaffa en bra våtdräkt som värmer både händer, fötter och huvud med en ordentlig huva.

När snön kommer

Men allt gott har ett slut, så även för den mest frosttålige surfaren, för när snön och isen kommer så är det inte riktigt lika enkelt att ägna sig åt surfing. Därför så kommer vi med några tips på andra aktiviteter att ägna sig åt.

Åk bräda

I Sverige så har vi ju förärats med fyra olika årstider och två av dem med total klimatskillnad. Det vi tycker är det bästa substitutet till surfing är att åka bräda på snön – alltså snowboard. I Skåne är det som bekant ofta lite ont om snö i jämförelse med de norra delarna av landet, men det finns möjlighet att åka utför om man letar lite. I Landskrona finns det till exempel goda möjligheter. I annat fall rekommenderar vi att åka till nån annan skidort värd namnet i landet, Åre är en favorit, Hemavan en annan.

Spela spel

Att spela spel är kanske mer av ett tidsfördriv än en aktivitet för många, men vi tycker att det kan vara värt att nämna. Vill du spela små flashspel som har med surfing att göra så kan vi rekommendera Funnygames avdelning för surfingspel och är du mer sugen på att vinna en slant så kan vi rekommendera casinospel. Sen finns det förstås även andra typer av spel att pyssla med, telefonen är ju som en enda stor spelportal nuförtiden.

Res

Till sist så kan vi förstås rekommendera att resa till länder med bra surfing, vi har ju till exempel redan skrivit om Costa Rica, som ni kan läsa mer om om ni klickar på länken här ovanför. Åker man inte till Costa Rica så är det endera Bali eller Australien som kan erbjuda den allra bästa surfingen i världen.

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.