Boka en surfresa

surfingEtt bra sätt för att komma igång med surfing är att ta en intensivkurs. Du får då mycket tid att lära dig surfing och du får lära dig grunderna på riktigt, något som du kommer att ha med dig många år framöver. Vad är då inte perfekt om inte att slå samman kursen med en resa till varmare breddgrader.

Costa Rica

Costa Rica är landet dit alla surfare bör åka, Costa Rica är surfingens land! Landet ligger i Centralamerika med Nicaragua i norr, Panama i sydöst, Stilla havet i väst och syd samt Karibiska havet i öst. Huvudstaden heter San José och här bor ungefär en tredjedel av landets befolkning.

Kimatet i Costa Rica är tropiskt och här finns bara två årstider, sommar och vinter, eller regn och torrperioder. Regnperioden varar mellan maj och november och torrperioden mellan december och april. Temperaturen här är ganska konstant och ligger mellan 20 till 30 grader Celsius, året runt.

Costa Rica är ungefär lika stor som den amerikanska delstaten West Virginia Landet delar även delstatens rykte för utmärkta forsar för forsränning. Två av landets bästa floder för det ändamålet är Rio Pacuare och Rio Reventazon, vilka båda ligger nära staden Turrialba, som ligger öst om San José.

Surfing i Costa Rica

Utan att överdriva kan man säga att Costa Rica är Centralamerikas surfmecka med fantastiska vågor. Gillar du att surfa ska du verkligen boka en resa hit. Här kommer några tips på bra stränder att sufa på:

  • Witch’s Rock och Ollies Point. Hit kan du endast ta dig med båt. Dessa går från nationalparken i Santa Rosa.
  • Pavones finns på Costa Ricas sydvästra spets. Detta är världens längsta vänstervåg!
  • Salsa Brava ligger nära revet vid Puerto Viejo de Talamanca på karibiska sidan.
  • Playa Grande och Playa Avellanas passar alla surfare, både nybörjare och erfarna.
  • Dominical och Jacó passar också alla surfare. Ligger vid Stillahavskusten.

Boka en resa du också och lär dig surfing på surfingens Mecka, Costa Rica.

 

Det här inlägget postades i Blog. Bokmärk permalänken.